top of page

 SEKSWERKERS 

Gilles De Coster ruilt de paleizen van Justitie voor huizen van plezier: vier weken lang voert hij gesprekken met acht sekswerkers. In België zijn er naar schatting 25.000 sekswerkers aan de slag, van de straat tot op internet. Ze leveren hun erotische diensten uit geldnood of voor de adrenalinekick. Ze hebben een uniek venster op seksuele zeden en levensverhalen van klanten uit alle sociale geledingen. Maar de jobvereisten zijn niet min. Het beroep vergt sterke empathie, ondernemerschap en een fysieke topconditie. Sekswerkers bieden lichamelijk genot te koop aan, maar moeten op hun hoede zijn voor soa’s en ongewenst klantengedrag. En ze moeten bestand zijn tegen het morele stigma rond betaalde seks. Bovendien hangt de schaduw van uitbuiting en mensenhandel over het beroep. Prostitutie is overigens niet illegaal in België, maar hun schimmige statuut duwt veel sekswerkers sociaal in het verdomhoekje. 

Gilles De Coster ontvangt vijf vrouwen en drie mannen uit de raamprostitutie, thuisontvangst, escortservice en onlinebranche. Ze kozen uit vrije wil voor hun beroep en leggen ongeremd getuigenis af over leven en werk. Een inwijding in mens en métier, zoals de eerdere reeksen Strafpleiters, Misdaaddokters, Procureurs en Strafrechters.

Wat?  regie en montage

Met wie?  Bart Lauwereins (regie), Steven Cuypers (regie), Steven Somers (eindredactie), Stephanie Jamaels (redactie) & Haydee Nackaerts (productie)

Wanneer?  voorjaar 2022 

Voor wie?  Woestijnvis / Canvas

bottom of page